2012. október 4., csütörtök

Nekem is van fotókönyvem!

Teljesen véletlenül akadtam a CEWE-fotókönyv honlapjára, amit azóta is naponta megnézek. Szinte mindent itt tanultam, amit a digitális scrapbookozásról tudok. Remek csapat! Mindig kapok segítséget, ötleteket.

Már sok digitálisan manipulált oldalt alkottam a fotóinkból, de  nem volt szándékomban könyvet készíteni belőlük, hisz úgyis megvan a gépen. Hamarosan megváltozott a véleményem. Megnézegettem a többiek feltöltött könyveit, s egyre inkább megbabonázott az érzés: Nekem is kell! Annyira jó kézbe venni, nézegetni, megmutatni másnak, s ajándékba adni! Ami nem mellékes: megőrizni a múlt pillanatait! Jó arra gondolni, hogy évek múlva a lányom és a kicsi unokám nézegetik, s emlékeznek a nagyszülőkre.

Nagyon sok segítséget nyújtott a program az első fotókönyvem elkészítéséhez.

Nem szükséges kész digitális oldalakat előre elkészíteni, hisz a program rengeteg hátteret, díszítő elemet, képkeretet kínál, s szöveget is írhatunk a lapokra. Az elrendezést is saját igényeinkhez alakíthatjuk.

Az első fotókönyvemet az eddig elkészített oldalaimból raktam össze. Izgatottan fogtam hozzá, változtattam a képek sorrendjét, borítót csináltam hozzá, bevezető oldalt ajánlással, s tartalomjegyzéket is, mert nem akartam a képekre írni. Többször átnéztem, mielőtt elküldtem, majd vártam az értesítést. Már az üzletben kinyitottam. Vajon milyen? Nem csalódtam. Kifogástalan minőségben kaptam meg a Cewétől a könyvet. Ez 21x21 cm-s méretű, puha fedelű. Ezt bátran felvállalhatják a kezdők is!

Borító 

Szánkózás


 A következő fotókönyvem nagyobb és kemény fedelű. Innen letöltheted a programot. Tartósabb és impozánsabb! Ebben a család múltját örökítettem meg. Déd- és nagyszülők, nagynénik, nagybácsik. Szüleim, akik már nincsenek velünk, és a testvéreimmel én, gyerekkorunkban. Sajnos akkoriban nem volt ilyen lehetőség. Most már elavultnak tűnő filmes géppel fotóztunk.

 Nagyszüleim 

Édesapám

Harmadik albumomba családom életének színterei kerülnek, már készülnek az oldalak. A város, ahol születtem és éltünk, helyek, ahol laktunk, hosszabb ideig tartózkodtunk. Itt aztán felhasználom a program nyújtotta összes lehetőséget! Van is néhány kész oldal, dupla és szimpla, ahol ezek jól láthatók. Könnyű megtalálni a képekhez illő háttereket a programban. A kereteket árnyékolni is lehet. A kép hangulatának megfelelő díszítést és betűtípust is találunk.


Próbáljátok ki! Nem fogtok csalódni!

2 megjegyzés:

Margó írta...

De örülök, hogy rátaláltam a blogodra!! Már egészen biztos vagyok abban, hogy egy pillanatig sem unatkozol! Sok-sok gyönyörűség alkotója vagy! Ezek közé tartoznak a fotókönyveid is!! Annak is nagyon örülök Zsu, hogy közös hobbink is van és már nem csak virtuálisan találkoztunk!:-))

N Zsuzsa írta...

Köszi! Én is örülök, szoktam nézni a blogodat az idézeteket. Az irodalmat is szeretem.