2012. október 7., vasárnap

Új év - új naptár!

Korábban nem gondoltam naptárkészítésre. Kapható az üzletekben sokféle, drágább, olcsóbb, nagyobb, kisebb, falra akasztható, asztali, puccos, hétköznapi. Én általában az olcsóbbat használtam mindig, nyugodtan irkálhatunk bele, aztán letépjük és kidobjuk. Most is használok ilyet.

Amikor megismerkedtem a számítógéppel (kb. 10 éve), csábított a lehetőség, legyen saját naptár családi fotókkal. Wordben (!!) szerkesztettem, írtam, képet csatoltam. Sokat szöszmötöltem vele. Fotópapírra kinyomtattam. Annyira nem is lett rossz! De így visszatekintve nem vagyok büszke rá.

Azért mégis más a munka az itt található Cewe-Naptár által kínált lehetőséggel! Egyszerűbb és gyorsabb. A program különböző formákat kínál. Változatos naptároldalakat tudunk készíteni vele. Saját fotót is feltehetünk az oldalra, de a program maga is ajánl képeket, díszítő elemeket. A méretet is megválaszthatjuk. A spirálos megoldás lehetővé teszi, hogy ne kelljen letépni a már nem aktuális oldalt, s eltehetjük emlékbe. Nem véletlen, hogy ilyen nagyszerű a program, hisz profik készítették, kik magas szinten végzik munkájukat! Az igények és a technikai háttér fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérik, s javítják, bővítik a programot.

honlapjukon remek, ingyenesen letölthető sablonokat is találunk különböző betűtípusokkal álló, fekvő, lapozható naptárak készítéséhez. Krisssz remek munkát végzett, köszönjük! Mindig segít, ha valamit nem tudunk. Itt a tagok által feltöltött kész oldalakat is láthatjuk, s meríthetünk ötletet!

Ebben az évben nem családi fotókkal díszítem a naptáram, hisz ezekből már készítettem fotókönyvet. De még így sem tudok dönteni, kettőt kell készítenem. Jó lesz ajándéknak az egyik.
Nagyon kedvelem Radnóti Miklós verseit. A "Naptár" című kis versciklusát akarom idézetként az oldalakra tenni. Minden hónapról ír néhány megkapó sort. Már két változatot meg is csináltam, de a „stílusegység” érdekében vagy az álló vagy csak a fekvő jöhet szóba, hasonló elrendezéssel. 
A másik naptár azokból a fotókból készül, amit a kertünkben fotóztam. Mindenképp fel akarom őket használni, a naptár nagyon alkalmas erre. Ezek a fotók igazán jól sikerültek szerintem, s jól fognak mutatni a naptárban.Próbáljátok ki, s nemcsak az ajándékozás öröme, hanem az alkotásé is jó érzéssel tölt majd el titeket!

1 megjegyzés:

Gólya írta...

Ezek az ötletek szuperek! Gondolkoztam én is verses naptárban (Varróval), de nem igazán tudtam elképzelni, hogy hogy helyezzem el a verset, köszi, hogy ötletet adtál. A kerti termések pedig, naná, hogy a legjobban fognak mutatni a konyha falán!!!!!