2012. október 15., hétfő

Küldj üdvözlőlapot az ünnepekre!


Közelednek a téli ünnepek, ideje az üdvözlőlapokról gondoskodni.

Nagyon nagy a választék az üzletekben formában, méretben, színben, stílusban egyaránt. Választhatunk vidámat és komolyabbat is. Nem is tud az ember igazán jól dönteni.

A technika azt is lehetővé teszi, hogy „elintézzük” az üdvözlést, köszöntést egy SMS-ben, e-mailben. Sőt! Küldhetünk egy gombnyomással egyszerre több embernek is! Ez megfelel távoli ismerőseinknek, no de a szeretteinknek és a barátainknak valami személyesebb kell!

Engem is magával ragadott a modern kor csodája, s örültem, hogy nem kell bajlódni a vásárlással, sorban állással a postán. De azért minden évben vártam, hogy megkapjam a bátyuskáméktól a szokásos képeslapokat a köszöntésekkel, s ha nem jött időben a posta késése miatt, már hiányoltam.

Aztán beláttam, hogy az sokkal jobb, ha az ember igazi lapot kap. Talán jobban örülnének a szeretteim is az igazi lapnak. Többször megnézheti, elteheti emlékbe, majd évek múltán ismét előveheti, emlékezve az írójára. Ma is őrzök néhány felbecsülhetetlen értékű lapot, amit édesapám küldött fiatal feleségének 1944-ben.

Első digitálisan készült üdvözlőlapomat még a program nélkül készítettem. Eléggé kezdetleges, nem is igazán szép, sok hiba van rajta. Fotóként csináltattam meg, nem ismerve e remek lehetőséget.. De azért megmutatom.

A második már jobban sikerült. Kislányomnak készítettem, dupla oldalon. Ezt sem a programmal készítettem, mert nem tudtam, hogy lehetőség van különböző lapok készítésére is egy csomagon belül. Most már megismerkedtem a részletekkel. Az üdvözlőkártya készítő program segítségével sokféle kártyát készíthetünk. Hagyományos vagy eltérő, elegánsabb méretűt. Alkalmazhatjuk a program által ajánlott témák szerint csoportosított képeket, szöveget, elrendezést. Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy a saját fotóinkat is rátehetjük. Így mindjárt képet is kap a megajándékozott.



Már erősen gondolkodom, milyen képet tegyek az idei karácsonyi és újévi lapokra. Ezekben az utolsó hónapokban több névnap és születésnap is lesz a családban.
Már alig várom, hogy postára adjam az új alkotásaimat! Remélem, örömmel nézik majd meg!

Ez hogy tetszik? A lányom ízlését dicséri, a „dizájn” az ő érdeme!

 Innen letöltheted a szoftvert, de lehet rögtön az online felületen is készíteni a szebbnél szebb üdvözlőlapokat.

2 megjegyzés:

Gólya írta...

Én is készítettem már igaz én egyformákat, szülinapi meghívónak és karácsonyi képeslapnak, amit a csomagolásra kísérőkártyaként használtam fel. Klasszak a lapjaid!

Yurikodesign írta...

Szia Zsuzsa!

Gratulálok az új hobbidhoz, ebben is nagyon ügyes vagy és a kreativitásod sok örömet szerez a családodnak!

Sok puszi:
yuriko